top of page
  • Writer's pictureAlena Lukeš

ZTRATIT NEMŮŽEŠ NIC, ZÍSKAT VŠECHNO.

Updated: Feb 16, 2019

Když mluvím o EFT, vždycky si vzpomenu na svoje první setkání s ním. Dělala jsem nějaké korektury kamarádových skript a byl tam odkaz na nějaké video. Tak jsem si to rozklikla,  tam seděl nějaký  chlapík za stolem a poťukával si tu na hlavu, tu na bradu, tu na klíční kost. Vytřeštila jsem oči a pak se rozesmála. Co je tohle za v..a? Ale pak mi to nedalo a zkusila jsem si to s ním. A nestačila jsem se divit! Ten chlapík je Brad Yates a já jsem dnes nesmírně pyšná, že mě nazývá svojí kamarádkou a  že nás minulý rok navštívil. On to byl, kdo mě přivedl k EFT a změnil mi tím život. Dnes už vím, proč a jak to funguje.  




EFT je technika vycházející z akupunktury. Po tisíce let čínská medicína mluví o toku energie, která prochází tělem po meridiánových drahách. A čínská medicína také ví, že, pokud se na našem těle objevuje nějaký problém, je to proto, že je tok této energie blokován. V akupunktuře zapichujeme do určitých bodů jehly, abychom tok energie stimulovali a docílili opět rovnováhy a tím pádem i stavu zdraví. Metoda EFT tyto body stimuluje poklepáváním konečky prstů. Dokáže přinést velkou úlevu prakticky v čemkoliv. TRAUMA , STRACHY, ZLOST, POCIT VINY, ZÁVISLOSTI, PROBLÉMY SE SPÁNKEM, POCITY OPUŠTĚNOSTI, VZTAHOVÉ PROBLÉMY, VYROVNÁNÍ SE SE ZTRÁTOU NĚKOHO BLÍZKÉHO, BOLEST JAKÉHOKOLIV DRUHU, NÍZKÉ SEBEVĚDOMÍ, FYZICKÁ I PSYCHICKÁ VYČERPANOST.

Minulost i vzpomínky na nevyřešené negativní nebo traumatické události v našem životě jsou pro tělo stresující. Události, které takové situace připomínají, mohou spouštět podvědomou stresovou reakci a způsobovat zdravotní problémy. Velmi často se stává, že vyřešením takových situací a odstraněním souvisejících negativních emocí dojde k zlepšení zdraví, ústupu nebo celkovému vymizení i vážných zdravotních problémů jako astma, fyzické bolesti, alergie, nespavost, deprese atd. Několik mých klientek zhublo i desítky kilogramů, přestože jsme na hubnutí ťukaly ani vteřinu. Z mých zkušeností, obzvláště traumat se dá zbavit během MINUT!! Stejně jako negativní vzpomínky z minulosti, tak i obavy z budoucnosti mají na naše tělo velký nežádoucí vliv. I ty EFT pomůže objevit a odstranit.

EFT také výborně pomáhá identifikovat a propustit naše LIMITUJÍCÍ PŘESVĚDČENÍ. 'Nejsem dost dobrá, všichni dobrý chlapi už jsou zadaný, takovou práci já bych nikdy nemohl dostat, všichni mi hází klacky pod nohy, s ní se prostě nedá domluvit, tohle nejde, už jsem moc starý, tady v Čechách je všechno jinak.' Jde o to, že naše podvědomá mysl je vytvořena tak, aby nás udržovala v bezpečí. Takže kdykoliv se dostaneme do situace, která se nám bezpečnou být nezdá, kde bychom vybočili ze starých známých vzorců, opustili svoji zónu jistoty, kterou tak dobře známe, naše podvědomá mysl naruší tok energie. To se projeví jako negativní emoce. Takže, například, pokud se chystáte někomu zavolat a udělat mu nějakou nabídku (ať už obchodní, nebo pozvat někoho třeba na schůzku, ucházet se o práci, požádat o pomoc………), máte knedlík v krku a srdce vám buší…to vaše podvědomá mysl říká: „Pamatuješ, jak když ti byly tři roky, jsi chtěl jít na Frantův narozeninový večírek a oni tě odmítli? Nedělej to znova, nedovol, aby tě odmítli, přestaň! Teď hned! Máme limitující přesvědčení, že nejsme dost dobří, že si něco nezasloužíme…Tím, že ťukáme na určité meridiánové body, pročišťujeme svůj energetický systém a uvolňujeme zablokovanou energii ze staré zkušenosti– příčinu nepříjemného pocitu. Díky tomu získáme emoční svobodu, abychom mohli dělat, cokoliv chceme. Pravdou je, že u limitujících přesvědčení  je třeba práce trošku delší, tady to většinou pár minut nespraví. 

Pro mě je na EFT nejkrásnější, že je to ideální metoda k odbourání jakéhokoli stresu, a že ho můžete kdykoli a téměř kdekoli použít. i sami Většinu běžných denních stresů můžete odstranit bez pomoci někoho dalšího!

Stačí chápat podstatu a umět 'poslouchat, co nám náš systém říká.' Začít můžete třeba TADY


Nedá se tvrdit, že EFT je dokonalé. Nepomáhá na 100%. Ale obvykle funguje výborně a výsledky jsou často ohromující. Každému vždycky říkám, vyzkoušej to. Ztratit nemůžeš nic, získat všechno.


105 views0 comments
bottom of page